Vacature medisch directeur

Vacature medisch directeur i.c.m. uitvoerend revalidatiearts
(0,8 tot 1,0 fte)

 

Wij zoeken
Poliklinische Revalidatiegeneeskunde Nederland groeit hard en is op zoek naar een medisch directeur/ revalidatiearts, voor minimaal 0,8 FTE voor diverse regio’s (o.a. Almelo, Bijlmer, Hilversum, Horst a/d Maas, Nijmegen, Doetinchem, Vorden, Montfoort, Waddinxveen, Leidsche Rijn/Nieuwegein en Oldenzaal) in Nederland. In deze functie zal de rol van medisch directeur worden gecombineerd met reguliere patiëntenzorg.

Over Poliklinische Revalidatie Geneeskunde Nederland (PRNL)
Wij zijn een jonge onderneming met 7 jaar ervaring, die transparantie en samenwerken hoog in het vaandel heeft staan. Wij hebben ambitie om in 2020 gecontracteerde zorg te bieden en HKZ gecertificeerd te worden. Onze platte organisatie en werklust draagt bij aan hoogwaardige revalidatiezorg. Ons centrale kantoor is gevestigd in Hilversum.

Bij veel langdurige gezondheidsklachten is er sprake van meervoudige problematiek. Deze klachten vragen om een grondige, vaak multidisciplinaire aanpak, maar dat blijkt vaak moeilijk te organiseren en te financieren. Tevens lopen patiënten tegen lange wachtlijsten aan.
In het licht van deze wachtlijsten en het organiseren van laagdrempelige maar kwalitatief hoogwaardige revalidatiezorg in de buurt van de patiënt hebben we onze revalidatie ontwikkeld: revalidatiezorg als aanvulling op het aanbod van reguliere revalidatiecentra. Zonder wachtlijsten, volledig vergoed vanuit de basisverzekering, kosten efficiënt en met een uitstekende kwaliteit.

Ons aanbod

 • Een zelfstandige en afwisselende functie in een dynamische omgeving
 • Mogelijkheid te werken binnen een gemotiveerd multidisciplinair team
 • Arbeidsuren in overleg
 • Ruimte voor eigen creativiteit
 • Goede arbeidsvoorwaarden conform AMS. Andere samenwerkingsvormen zijn tevens bespreekbaar

Functieomschrijving medisch directeur

De medisch directeur is eindverantwoordelijk voor onder meer:

 • De organisatie van de medische staf
 • Kwaliteit/veiligheid
 • Protocollenbeleid
 • Calamiteitenbeleid
 • Zorgafbakening

De medisch directeur stelt een medisch beleidsplan op en bewaakt de voortgang/realisatie daarvan.

De medisch directeur heeft periodiek overleg met de bestuurder over het te voeren beleid betreffende zorgverlening, organisatie, bedrijfsvoering en strategie (eventueel in afstemming met de medische staf).

De medisch directeur is in staat om helder en duidelijk te communiceren naar de overige revalidatieartsen, medisch specialisten, naar het multidisciplinaire behandelteams, zorgverzekeraars en patiëntenverenigingen. Het hoofd van de medische staf is het gezicht voor de medisch inhoudelijke zaken en vertegenwoordigt PRNL in de vanuit zijn medische achtergrond relevante stakeholders, waaronder de zorgverzekeraars.

In de komende jaren is er aandacht nodig voor de implementatie en borging van het beleid.

Uw profiel als revalidatiearts

De revalidatiearts maakt deel uit van het multidisciplinaire team. De revalidatiearts onderzoekt de patiënt en stelt de behandeldiagnose vast. De revalidatiearts geeft leiding aan het team van (GZ) psychologen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten (aangevuld met maatschappelijk werk, diëtiste, haptonoom/oefentherapeut).

 • De revalidatiearts geeft leiding aan het revalidatieteam.
 • De revalidatiearts coördineert de activiteiten binnen het team. De revalidatiearts volgt de richtlijnen van de VRA.
 • De werkwijze van de revalidatiearts is van dien aard dat alle aspecten van de zorgvraag van de patiënt in samenhang worden gediagnosticeerd en behandeld. De revalidatiearts heeft een voortrekkersrol in de afstemming tussen en met alle relevante disciplines.
 • De revalidatiearts stelt op basis van het onderzoek, in overleg met de patiënt en het revalidatieteam, een revalidatiediagnose met revalidatiebehandelplan en bijbehorende doelen vast.
 • De revalidatiearts is verantwoordelijk voor de inhoud en de doelmatigheid van het behandelprogramma en draagt er zorg voor dat de behandelingen worden uitgevoerd conform de behandelkaders en richtlijnen.

Functie eisen

 • De revalidatiearts is geregistreerd in het BIG-register en het register van de MSRC.
 • De revalidatiearts voldoet aan de competenties zoals omschreven in de relevante diagnose gebonden behandelkaders van de VRA.
 • De revalidatiearts onderhoudt relatie met verwijzers en relevante instellingen.
 • De revalidatiearts is ondernemend en in staat om een nieuw team op te starten en aan te sturen.

Contactinfo

Spreekt bovenstaande je aan, ben je een (bijna) geregistreerde revalidatiearts en wil je graag werken in gemotiveerd jong multidisciplinair team (op verschillende locaties)? Neem dan contact op met Mark Visser, financieel directeur PRNL via telefoonnummer 06-28952662. U kunt ons ook bereiken op 085-0299995 of info@prnl.nl.