Chronische pijn behandeling

 1. Home
 2. Revalidatie en aandoeningen
 3. Chronische pijn behandeling

Een chronische pijn is heel wat anders dan pijn na het stoten van je kleine teen. Alhoewel dat ook erg vervelend is, is dat maar van korte duur. En daar zit precies het verschil tussen chronische pijn en korte pijn. Chronisch betekent dat de pijn langdurig is. Het komt vaak voor dat de oorzaak van de pijn ook niet meer te achterhalen is. Met een behandeling voor chronische pijn gaan we toch werken aan het herstellen van deze pijn en we leren je hoe je hier beter mee om kunt gaan.

Waarom hebben we pijn?

Pijn hebben is een signaal vanuit je hersenen om aan te geven dat er een gevaarlijke situatie is. Wanneer je bijvoorbeeld met je handen aan een hete pan zit, geven je hersenen een signaal dat dat gevaarlijk is. Je haalt je handen weg, koelt ze onder de koude kraan en je huid herstelt zich weer.

Bij chronische pijn, blijven je hersenen een signaal geven dat er een gevaarlijke situatie is, zonder dat deze er daadwerkelijk is. Je zenuwstelsel draait overuren en je hersenen lijken constant een waarschuwing af te geven dat je iets moet doen.

Wat voor symptomen ervaar je bij chronische pijn?

 • De pijn kan erger worden of zich verplaatsen in je lichaam
 • Behandeling heeft weinig effect
 • Vermoeidheid en slecht slapen
 • Overgevoeligheid voor geluid en licht
 • Gewone aanrakingen doen pijn

Daarnaast heeft langdurige pijn ook invloed op je welzijn. En hoe je met pijn omgaat, heeft uiteindelijk ook invloed op hoe je de pijn ervaart.

Waar we ook aan werken tijdens een chronische pijn behandeling

 • Depressie
 • Angststoornis
 • Doemdenken
 • PTST

Hoe ziet een chronische pijn behandeling eruit?

Afhankelijk van de ernst van de pijnklachten en de plaats van de pijnklachten stellen we een behandelplan op. Hierbij hebben we aandacht voor de balans tussen activiteit en rust. We kijken wat ervoor zorgt dat de pijn afneemt en waardoor het verergert. Ook kijken we naar de bewegingen, welke pijn veroorzaken en welke niet. Je leert signalen vroegtijdig herkennen zodat je niet over je grenzen gaat.

Ook voor de psychologische effecten van pijn hebben we aandacht en daar gaan we ook mee aan de slag. Er is een verschil tussen pijn en lijden. En het helpt je niet om onnodig veel te lijden. Vooral bij langdurige pijn kun je veel doen met hoe je naar pijn kijkt. Vandaar dat dit ook onderdeel uitmaakt van onze behandeling bij chronische pijn.

Wil je je aanmelden voor een chronische pijn behandeling of wil je hier meer over weten? Vul dan het formulier in en wij nemen contact met je op.

 

 

Kun jij wel wat hulp gebruiken?

Menu