Hartrevalidatie

 1. Home
 2. Revalidatie en aandoeningen
 3. Hart- en vaatziekten revalidatie
 4. Hartrevalidatie

Je bent behandeld voor je hartklachten en je bent voldoende hersteld om te gaan revalideren. Dit is een onzekere periode. Wat kun je wel en niet doen? Waar moet je op letten? Bij hartrevalidatie leer je op een gezonde manier herstellen van je hartklachten, zodat je weer zelfverzekerd en fit door het leven kan.

Waarom kiezen voor hartrevalidatie?

Tijdens deze behandeling leer je op een gezonde manier herstellen van je hartklachten. Je hebt minder kans op herhaling van de klachten en je krijgt meer vertrouwen in je lichaam. Je draait weer mee in de maatschappij en voelt je vrijer om je hobby of werk weer op te pakken. Dit draagt bij aan een goede kwaliteit van leven.

Wanneer kies je voor hartrevalidatie?

Als je problemen hebt (gehad) aan je hart, is hartrevalidatie een goede manier om op een gezonde manier te herstellen. Er zijn verschillende aandoeningen aan je hart waarvan je moet herstellen:

  • Dotteren
  • Een bypassoperatie
  • Hartfalen
  • Hartinfarct
  • Het krijgen van een pacemaker

Er zijn nog meer hartaandoening en wanneer je twijfelt of hartrevalidatie voor jou een goede optie is, kun je altijd contact met ons opnemen.

Wat gebeurt er tijdens een revalidatieprogramma?

Tijdens hartrevalidatie werken we aan verschillende aspecten rondom je gezondheid. Zo krijg je informatie over een gezonde levensstijl en wat de risico’s zijn bij een hartaandoening.

Bewegen tijdens hartrevalidatie

Sommigen hebben angst na het ervaren van een hartaandoening. Ze durven minder goed te bewegen en weten niet goed waar de grenzen liggen. Onder begeleiding van een fysiotherapeut leren wij je wat je grenzen zijn en hoe je op een gezonde manier kunt bewegen.

Psychisch herstellen

Zeker wanneer je angstig bent na een hartaandoening, is het goed om te leren omgaan met je angsten, onzekerheid en de zorgen die je hebt. Met een psycholoog leer je wat je het beste kunt doen om hiermee op een goede manier om te gaan. Je kunt je angsten en zorgen uitspreken en je krijgt hierbij ondersteuning.

Revalideren en voeding

Samen met een diëtiste kijk je naar je voedingspatroon en waar je verbetering kunt aanbrengen. Soms denk je dat je gezond eet, maar zijn er zeker nog mogelijkheden om te verbeteren. Je krijgt tips over een goede voeding en wat je beter kunt laten staan.

Wil je je aanmelden voor hartrevalidatie? Vul dan het formulier in en wij nemen contact met je op.

Hart en vaatziekten revalidatie

Kun jij wel wat hulp gebruiken?

Menu