Na een langdurige ziekte kan je leven er heel anders uitzien dan je gewend bent. Herstel na ziekte vraagt heel wat van jou en je naasten. Het kan zijn dat je conditie aanzienlijk achteruit is gegaan of dat je bepaalde vaardigheden weer opnieuw moet leren. Het doel van onze behandeling is dat je weer zo zelfstandig mogelijk kunt leven.

Het revalideren na een ziekte is een individueel proces en ziet er voor iedereen anders uit. Daarom bieden wij alleen zorg op maat, zodat onze zorg perfect is afgestemd op jouw behoeften en wensen. Daarbij betrekken wij verschillende specialisten welke ieder in hun eigen vakgebied je ondersteunen bij je herstel na ziekte.

Hoe ziet een herstel na ziekte eruit?

Omdat het herstel na ziekte voor iedereen anders is, hebben wij geen standaardprogramma dat we  aanbieden. Wij hebben wel een aantal stappen welke we doorlopen om je te begeleiden naar een zelfstandig leven.

Aanmelding voor herstel na ziekte

Wanneer je je hebt aangemeld, nemen wij contact met je op om te kijken of we je kunnen helpen bij je hulpvraag.

Verwijzing

Om je te kunnen begeleiden bij je herstel na ziekte, hebben wij een verwijzing nodig van je huisarts of specialist. Je wordt hierover geïnformeerd wanneer het zover is.

Intake bij herstel na ziekte

Nadat wij de verwijzing hebben ontvangen, plannen wij een intakegesprek met je in. Dit gesprek heb je met een revalidatiearts en hier bespreken we inhoudelijk wat je wensen en behoeften zijn en hoe we je daarmee gaan helpen. Tijdens dit gesprek bekijken we ook welke specialisten bij je behandeling betrokken worden. Hierbij kun je denken aan een fysiotherapeut, een diëtist, een psycholoog of een ergotherapeut.

Inventarisatiefase

Hierbij willen we een zo’n goed mogelijk beeld krijgen van je klachten en onderliggende problemen. Na deze fase vindt er een overleg plaats met diverse specialisten om je behandelplan te verscherpen.

Behandelfase bij herstel na ziekte

Tijdens deze fase wordt je door verschillende specialisten begeleid. Gemiddeld is dat vier uur per week, maar dit verschilt per persoon. Het ligt aan de ziekte waarvoor we je behandelen, welke specialisten betrokken zijn bij je behandeling. Het kan zijn dat je te maken hebt met een fysiotherapeut, een diëtiste, een ergotherapeut of een psycholoog.

Evaluatiefase

Tijdens dit gesprek met je revalidatiearts kun je aangeven of je ergens tegenaan loopt en wordt op basis van de voortgang besproken of het traject nog de goede is of dat er aanpassingen moeten komen.

Afrondingsfase

In deze fase bereiden we je voor op de periode na je behandeling. Je gaat nu zelfstandig werken aan je herstel na ziekte. Ook volgt er nog een gesprek met je revalidatiearts.

Aanmelden voor een behandeling voor herstel na ziekte

Wil je je aanmelden voor een behandeling of heb je vragen? Vul dan het aanmeldformulier in en wij nemen contact met je op.

Menu